Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

Groepsles 70+
Jolanda Loman verzorgt op dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur een groepsles voor bewoners (uit de omgeving) van Residence Prins Hendrik, Julianalaan 4 in Baarn. Iedereen van 70 jaar of ouder is welkom. Merkt u dat u niet meer zo hard kunt lopen als vroeger, laat het evenwicht soms te wensen over, kunt u moeilijker met uw handen bij de grond? Dat wil nog niet zeggen dat u niet meer kunt bewegen of sporten. Wilt u zo lang mogelijk in beweging en fit blijven? U zult ervaren hoeveel oefeningen u zittend en staand kunt doen. Jolanda past de inhoud van de les aan het niveau van de groep aan.

Creatieve en verantwoorde mix voor gezond bewegen Oefentherapie Cesar Mensendieck vormt de basis voor de groepsles, waarin verantwoord bewegen centraal staat. Aan bod komt een gevarieerde en verantwoorde mix van oefeningen voor behoud van uw soepelheid, spierkracht, oog-hand coördinatie en evenwicht. De oefeningen bestrijden ochtendstijfheid of bewegingsbeperking en kunnen pijn verlichten als gevolg van o.a. artrose, reumatische of nek-/schouderklachten. Jolanda: "ik geef advies over dagelijkse houdingen en bewegingen als zitten, bukken en lopen. En ervaart u tijdens een specifieke activiteit regelmatig (pijn)klachten, dan help ik u daar ook bij". U doet ademhalings- en ontspanningsoefeningen en wordt zich bewust van het juiste houdings- en bewegingsgedrag. Dit resulteert in een gunstige belasting van spieren en gewrichten, zowel tijdens als buiten de lessen. U krijgt meer zicht op uw eigen bewegingsmogelijkheden en -grenzen en bent beter opgewassen tegen uw fysieke beperkingen of (pijn)klachten.

Jolanda: “Ik merk regelmatig dat mensen het plezier in bewegen verliezen als gevolg van pijn, lichamelijke beperkingen, angst om te falen of schaamte. De sportschool is niet meer de juiste plek om te bezoeken en een teamsport niet meer haalbaar. In deze groepsles staat plezier in bewegen op eigen niveau centraal. Kom meedoen en ervaar de extra stimulans om ook echt iedere week te gaan".