Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

nek_en_schouderklachten

Oefentherapie Mensendieck voor volwassenen
Van jongs af aan leren we allemaal lopen, rennen, tillen, klimmen, vallen en opstaan. Bewegen is zo vanzelfsprekend dat we er niet of nauwelijks bij stilstaan. Tot er iets misgaat. Je gaat door je rug, krijgt last van een heup, een stijve nek of je schouders zitten muurvast. Deze klachten zijn vaak het rechtstreekse gevolg van jarenlang verkeerd bewegen of een aangeboren afwijking. Je kunt bij de oefentherapeut Cesar Mensendieck terecht met allerlei verschillende klachten. Lees de informatie bij ‘Indicaties’ of neem vrijblijvend contact op met de praktijk.

Wat is oefentherapie?
Oefentherapie Mensendieck richt zich op het ontwikkelen van een optimaal houdings- en bewegingspatroon via specifieke oefeningen. Deze bewegingstherapie heeft door de jaren heen uitstekende, wetenschappelijk bewezen, resultaten opgeleverd. De oorsprong van de klachten vormt de basis van de therapie. Daarna leer je door middel van speciaal op de klacht of aandoening toegespitste oefeningen en een correcte lichaamshouding een goede manier van bewegen aan, zodat je klachten in de toekomst de baas blijft.

Wat doet de oefentherapeut?
Voor de oefentherapeut geldt: “ iedere verandering in het bewegingspatroon heeft invloed op het functioneren van het hele lichaam”. Behandeling richt zich daarom nooit alleen op de aandoening of klacht, maar op het hele lijf en alle dagelijkse bezigheden. Hoe beweeg je als je staat, loopt of (achter de computer) zit? Heb je zittend of staand werk, een fysiek zwaar beroep of zit/sta je vaak in een onnatuurlijke houding? Is er iets mis met de spiercoördinatie bij bepaalde bewegingen? Allemaal vragen op basis waarvan de oefentherapeut je bewust kan maken van je houdings- en bewegingspatroon.

nek_en_schouderklachten