Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

zwangschap

Tijdens een zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in je lichaam. Een oefentherapeut Mensendieck kan je helpen je lichaam in die periode te leren kennen en goed met deze veranderingen om te gaan. Ook leer je ervaren hoe je de dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aan je zwangerschap kunt aanpassen. Individuele behandeling zwangerschapsklachten Lage rugklachten, bekkenklachten/ bekkeninstabiliteit en bekkenbodemklachten (urine-incontinentie) komen vaak voor tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling. Door middel van oefentherapie leer je zelf de klachten onder controle te krijgen. Oefentherapie Cesar Mensendieck richt zich op het behandelen en voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Het maakt mensen bewust van hun houding en manier van bewegen. Door juiste houdings- en bewegingsgewoonten aan te leren, kun je klachten verminderen en voorkomen. Voor individuele behandeling kun je terecht in onze praktijk (ook zonder verwijzing van de huisarts). De verzekeraar vergoedt oefentherapie vanuit de aanvullende verzekering. Zwangerschapscursus Mensendieck De praktijk voor oefentherapie Mensendieck – Cesar Baarn biedt nu een zwangerschapscursus van 4 lessen aan.

Dit is een praktische cursus gericht op:

  • ervaren welke houding jij prettig vindt en mogelijk straks kan aannemen gedurende de ontsluitingsfase;
  • voelen hoe in jouw lijf het proces van aanspannen en ontspannen gaat. Welke delen van je lichaam zet je snel vast, waar ontspan je makkelijk, waar vergt dit meer moeite?
  • bewust kunnen aan- en ontspannen van de bekkenbodemspieren;
  • ervaren hoe je de adem-, rug- en buikspieren kan gebruiken bij het persen;
  • praktische tips en oefeningen omtrent je houding en bewegen in je zwangerschap.

 

Ontspannen in je lijf en geest is van belang om tot goede ontsluiting te komen. Het lichaam maakt dan het hormoon oxytocine aan welke de ontsluiting stimuleert. Tevens zorgt goede ontspanning voor endorfine in je lijf die de pijn dempen!  
Ontspanning van de bekkenbodem is van belang tijdens zowel ontsluiting als het persen.Rug- en bekkenklachten kunnen worden voorkomen/verminderd met een goede houding en toepassing van oefeningen.

 

De bedoeling van deze cursus is het lichaamsbewustzijn te vergroten en daarmee het vertrouwen in je lijf t.a.v. de bevalling te bevorderen. Een ervaring slaat je lijf op in het lichaamsgeheugen en blijft zodoende beter hangen dan een uitleg of plaatje.


Mensendieck
Naast de groepsles bieden wij een korte doelgerichte privéles van anderhalf uur voor: > Iedere zwangere vrouw die zich graag individueel of samen met haar partner/metgezel goed wil voorbereiden op de bevalling; >Vrouwen die al eerder een cursus gevolgd hebben en het geleerde bij een volgende zwangerschap graag willen opfrissen; >Vrouwen die te laat zijn voor deelname aan groepslessen.

Tijdens de les gaan we in op de verschillende fasen waaruit een bevalling bestaat, de verschillende soorten weeën en houdingen om weeën op te vangen, ontspanning, ontsluiting, pers- en ademhalingstechnieken met alle bijbehorende informatie. Uiteraard is het mogelijk de les aan te passen aan jouw individuele vragen en wensen. Wanneer: wij adviseren uiterlijk 3 weken voor de uitgerekende datum. Locatie en kosten De privéles kan bij ons in de praktijk of aan huis plaatsvinden (regio Baarn, Huizen, Hilversum, Kortenhoef) zowel overdag als ‘s avonds. Kosten: € 75,- in de praktijk of € 85,- aan huis.

Cursusleidsters Jolanda Loman is geregistreerde oefentherapeut Mensendieck, gespecialiseerd in zwangerschapsbegeleiding en het behandelen van (bekken)klachten tijdens de zwangerschap. Je kunt meer lezen over Cesar - Mensendieck en zwangerschap in het boek “Duik in je weeën! Een bewuste voorbereiding op de bevalling” van Carita Salomé en Juliëtte de Wit. (ISBN: 978-90-269-6107-6)

 Zwangerschapscursus Kortenhoef, zwangerschapscursus Nederhorst, zwangerschapscursus Loosdrecht, zwangerschapscursus Bussum, zwangerschapscursus Hilversum, zwangerschapscursus Soest, zwangerschapscursus Bunschoten