Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

chronische aandoeningen

 

Chronische aandoeningen geven vaak problemen met het bewegingsapparaat. Behandeling richt zich op het verminderen en/of wegnemen van (pijn)klachten, beter functioneren in het dagelijks leven en het vergroten van de mobiliteit.


Training van dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, bukken en opstaan is een must om zelfstandig actief te kunnen blijven functioneren. Gerichte oefeningen vergroten de spierkracht en mobiliteit en verminderen pijn. Verantwoord bewegen kan het verloop van een chronische aandoening positief beïnvloeden en de kwaliteit van leven verhogen.Een goede balans tussen belasting en belastbaarheid van het lichaam speelt hierin een belangrijke rol. De oefentherapeut Cesar Mensendieck geeft ook advies over het gebruik van eventuele hulpmiddelen.

Oefentherapie kan concrete ondersteuning bieden bij diverse chronische ziektebeelden, zoals reumatoïde artritis, osteoporose, ziekte van Bechterew, artrose, ziekte van Parkinson en pijnklachten aan nek, schouder of rug. Behandeling is mogelijk in groepsverband of individueel. Verwijzing van een arts is (vooralsnog) nodig voor vergoeding door de zorgverzekeraar.