Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

nek_en_schouderklachten

Klachten aan armen, nek en/of schouders komen veel voor. Meestal is een verkeerde houding, overbelasting of spanning de belangrijkste oorzaak, maar de klachten kunnen ook het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of een (chronische) aandoening.

Vicieuze cirkel
Door een stijve nek of een pijnlijke schouder ga je anders bewegen. Zo raken spieren uit balans of ontstaat er negatieve invloed op de ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon of stemming. Het gevaar van een vicieuze cirkel ligt op de loer, waardoor je niet meer goed kunt functioneren. De oefentherapeut Cesar Mensendieck kan je helpen een dergelijke situatie te doorbreken of voorkomen.

Persoonlijke begeleiding
Je werkt onder begeleiding aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam weer in goede conditie. Je leert een betere houding en manier van bewegen aan die de nek en schouders minder belasten. Zo leer je zelf met je klachten omgaan en voorkomt terugkeer. Je persoonlijke situatie vormt de basis van de behandeling. Aan de orde kunnen komen de werkomgeving (hoogte stoel en bureau), thuissituatie (stofzuigen, strijken) of hobby's (sporten, tuinieren, klussen). Je kunt alle oefeningen, houdings- en bewegingsadviezen dus direct integreren in je dagelijkse activiteiten.