Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

De oefentherapeut Cesar Mensendieck: dé bewegingscoach bij klachten. Iedereen beweegt, automatisch zelfs en dus bijna altijd routinematig. We hebben niet door dat we ons lichaam verkeerd gebruiken of belasten, tot het ergens pijn gaat doen. De oefentherapeut Cesar Mensendieck laat je zien waar je klacht vandaan komt en leert je een gezond bewegingspatroon aan bij alles wat je doet in het dagelijks leven. Oftewel je wordt je bewust van je eigen houding en beweging op basis waarvan je je klacht uiteindelijk zelf kunt oplossen.

Waarom kiezen voor Oefentherapie Cesar Mensendieck?
omdat de therapie zich richt op het hele lichaam.
omdat je er zelfredzaam van wordt.
omdat het bewezen effectief is.
Welke klacht of aandoening je hebt maakt niet uit, de oefentherapie richt zich op het hele lichaam en niet alleen op dat deel waar de klacht zich manifesteert. De therapeut baseert de behandeling op samenhang tussen klacht, lichaamshouding en bewegingsgewoontes. De ‘klant’ krijgt een individueel behandelprogramma en werkt aan blijvende verbetering van zijn totale houdings- en bewegingspatroon. Met als resultaat het verhelpen van bestaande en het voorkomen van toekomstige klachten.

De oefeningen vormen in feite ‘gereedschap’ om zelf mee aan de slag te gaan. Je moet dus in staat en bereid zijn actief deel te nemen aan de behandelingen. De praktijk leert dat iedereen dat kan, vooral omdat je stapsgewijs de samenhang tussen klacht en lichaamshouding leert doorzien en daarmee de oorzaak van het probleem. Ongeveer 75% van alle klachten verminderen of verdwijnen. En komt eenzelfde probleem toch weer terug of verergert het, dan kun je het ‘ongemak’ vaak zelf verhelpen.

“Oefentherapie is een effectieve behandelmethode”: deze stelling krijgt steeds meer wetenschappelijke onderbouwing. Zo blijkt uit een onderzoek van de Gezondheidsraad dat veel mensen met klachten zich door het volgen van oefentherapie beter redden in het dagelijkse leven. Bewezen effect heeft oefentherapie bij lage rugklachten, etalageziekte , artrose van knie of heup, taaislijmziekte en chronische obstructieve longaandoeningen (COPD). Verder zijn er goede aanwijzingen dat ook Parkinson- en bechterewpatiënten veel baat hebben bij oefentherapie, evenals patiënten die een beroerte hebben gehad.

Vergoeding
Een doorverwijzing van de huisarts of specialist is niet nodig en alle verzekeraars vergoeden de behandelingen. De basisverzekering voor een deel, de aanvullende verzekering helemaal. Kijk op de website voor specifieke informatie over kosten en vergoedingen.

Conclusie
De Oefentherapeut Cesar Mensendieck is dé bewegingscoach die je leert je klachten te begrijpen en er adequaat op te reageren. Daarmee verminderen of verdwijnen ze of kun je ze voorkomen. Kijk met welke klachten je bij ons terecht kunt of bel voor informatie naar de praktijk: 06 - 423 530 29