Maak een afspraak:

06 - 423 530 29
info@mensendieckbaarn.nl

Gezondheidscentrum Baarn

Plataanlaan 5 Baarn

Oefentherapie Cesar Mensendieck is een bewustwordingsmethode die zich richt op het ontwikkelen van een optimaal houdings- en bewegingspatroon via specifieke oefeningen. Je gaat je bewust realiseren welke houding jouw lichaam heeft en hoe je beweegt. Bewegen doe je namelijk automatisch en dus bijna altijd routinematig. Een ‘verkeerde’ manier van bewegen kan (pijn)klachten veroorzaken die op hun beurt een negatieve invloed op je beweging hebben. Oefentherapie Mensendieck kan je helpen deze vicieuze cirkel te doorbreken en een gezond bewegingspatroon aanleren. Bij alles wat je doet in het dagelijks leven.

De behandeling
Een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek tijdens de eerste behandeling maken duidelijk welke houdingen en bewegingen klachten veroorzaken en of factoren in jouw omgeving daarbij een rol spelen. De oefentherapeut maakt daarna een individueel behandelplan voor je met een op jouw persoonlijke situatie afgestemd oefenprogramma. De oefeningen maken de gespannen spieren en gewrichten soepeler en de slappere spieren en gewrichten sterker. Samen met de therapeut oefen je hoe je je lichaam het beste kunt gebruiken tijdens veel voorkomende bewegingen in je dagelijks leven. Beter spiergebruik zorgt voor gunstiger belasting van de gewrichten en vermindert klachten.

Uitdaging
Grootste uitdaging hierbij is eigen inzet. Door thuis te oefenen en de bewegingsadviezen toe te passen, kun je zelf je klachten of pijn gunstig beïnvloeden. Dit lukt heel vaak en regelmatig hoort de oefentherapeut Mensendieck de uitspraak: “dit had ik jaren eerder moeten doen”.

Vergoeding
Een doorverwijzing van de huisarts of specialist is niet nodig en alle verzekeraars vergoeden de behandelingen. De basisverzekering voor een deel, de aanvullende verzekering helemaal. Specifieke informatie over kosten en vergoedingen vind je op via onze homepage.

Meer weten? Stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel de praktijk op nummer 06 - 423 530 29.